Sibeeria Craft Brewery Praha-Vysočany (únor 2023)

První výlet v rámci pivní turistiky v roce 2023 jsem si udělal do Prahy (po dlouhé době) a konkrétně za pivovary, který je stále oblíbenější. Sibeeria Craft Brewery, který sídlí ve Vysočanech a svůj hlavní výčep má v pivnici Beer Geek na náměstí Jiřího z Poděbrad ve Vinohradech.

Co se týče prostředí pivovaru, připadal jsem si jako v ulici plné fabrik, spíše bývalých, nebo v nějaké průmyslové zóně. Bylo to jen kousek od Kolbenky. 



Uvnitř to vypadalo opravdu pěkně, svou velikostí a uspořádáním mi to připomínalo pivovar v Luhačovicích. 




Převzal jsem si zde svou objednávku a vyrazil směr centrum do Beer Geek baru ochutnat jejich čepovaná piva. První jsem ovšem ochutnal po cestě z plechovky světlý ležák. Vím, že se tento pivovar specializuje zejména na svrchně kvašená piva, a bylo trochu znát, že ležák není jejich silná stránka. Jeho chuť měla jen typicky hořký plzeňský rukopis. 

Poté jsem dorazil na náměstí Jiřího z Poděbrad ve Vinohradech a zamířil ochutnat jejich čepovaná piva. 



První jsem ochutnal tmavý ležák a typická lehce karamelová chuť tmavého mě velmi zaujala.

Poté jsem ochutnal spodně kvašený speciál West Coast IPL, tedy z australského chmele, a příjemně mě překvapila nepřehořklá chuť, která u IPL bývá, a lehce citrusové tóny.

Dále už byla na čepu plejáda svrchně kvašených piv a první, které jsem ochutnal, byl Coco American Porter. Jeho chuť mi silně připomínala čoko tyčinku Bounty, i možná proto jsem si pochutnal. 

Dále se na čepu nacházelo, byť v zimě, několik kyseláčů. Ještě předtím jsem si ale k jídlu dal místní specialitu Buffalo Wings a musím říct, že to bylo doslova gastro porno.

A pak už přišly na řadu ty kyseláče. Ovocná kyselá příchuť neurazila, ale hodilo by ss spíše v létě. 


Potom jsem zkusil kyseláč Frozen Sour, a to musíte uznat, že jsem pivař srdcař, když si dám něco takového. Kyseláč se sorbetem by se ale hodil spíše v létě když je 30 nad nulou. 

Nakonec byla na čepu šestatřicetistupňová England, která se naopak do zimního období hodí, ale byla přehnaně sladká a silná na takové to domácí cucání. 

Celkový dojem z pivovaru Sibeeria Craft Brewery špatný nemám, ani by nevadilo, že cenově jsou výš, ale spousta těch recenzí, že se jedná o TOP pivovar já potvrdit nemůžu, pokud bych měl srovnat s pivovary, které jsem za TOP označil já, tak určitě ne. Nicméně zajímavá záležitost. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Hostinský pivovar Glockner Svachova Lhotka (srpen 2020)

Hospodský pivovar U Sudu Jihlava (listopad 2021)