Pivovar Pacov (červenec 2021)
Výlet do Pacova jsem absolvoval opět s kamarády. Nejprve jsme si prošli město se zámkem, který jako zámek v současné době neslouží. Je zde galerie a pěkné městské muzeum.
Po prohlídce galerie a muzea jsme se mrkli na náměstí s kostelem, koneckonců jsme to měli po cestě k pivovaru.
Poté jsme už navštívili prostory pivovaru. Ten den byla mimořádně otevřená jen pivovarská terasa, alt bylo teplo, takže nevadilo. Bohužel, technologii jsme neviděli, protože ta se nacházela naproti, a bylo třeba říct dopředu, že chceme exkurzi, což jsem při rezervaci poprvé neudělal a hned mě to vytrestalo.
Na čepu byly ten den tři druhy piv. První jsme ochutnali světlý ležák Divočina 12 a musím říct, že byl hodně dobrý. Jednalo se o můj první navštívený pivovar na Vysočině a jestli vaří ležáky takhle v tomto kraji všude, tak dobrá práce. Opravdu výborný chuťově plný ležák a dobře vychlazený.
Poté jsme ochutnali radler. Přiznám se, že nejsem příznivcem tohohle piva, ale pokud je z vlastní pivovarské limonády, což tady být mělo, ochutnám. Chuťově tolik nezaujal, ale jak říkám, nejsem piják radlerů.
K jídlu ten den měli na grilu zapečené toasty a byly vynikající. K pivu se opravdu hodily a jedna porce zasytila až až.
Pak jsme ještě vyzkoušeli zbývající pivo na čepu, a sice svrchně kvašené NEIPA a bylo taktéž vynikající.
Kdyby bylo možno ten den toho vidět víc, technologie, vnitřní prostory atd., budu hodnotit tenhle pivovar jako TOP, ale dělalo to na mě trochu provizorní dojem. Nicméně hodnotím jako nadprůměr, k návštěvě určitě doporučuju, a možná se sem ještě někdy podívám. Trochu nevýhodou je, že když jedete veřejnou dopravou, na vlak od pivovaru je to cca. něco přes 2 km, ale dá se s tím dopředu počítat.
Komentáře
Okomentovat