Hostinský pivovar Glockner Svachova Lhotka (srpen 2020)

S kamarády jsme si řekli, že z Českýho Krumlova to máme do Svachovky nějakých 6 km a za 7 let, co pivovar ve Svachově Lhotce funguje, jsme tam ještě nebyli a že by to bylo třeba napravit. A rovnou jsme se přihlásili i na exkurzi. Po příchodu jsme se mohli ''kochat'' pěkným komplexem pivovaru, lihovaru a golf klubu (ten prý ale k pivovaru a lihovaru nepatří).

Měli jsme na exkurzi hodinu čas a tak jsme si na terase dali každý dvě piva. 

Já jsem si dal Originál světlý ležák a šlo opravdu o dobré pivo, hořké, pěkně chlazené, jen ta pěna nechtěla držet.

Poté jsme se vydali na exkurzi. Zvláštností je zde, že ležácké sklepy jsou o patro výš než varna. Ve sklepích proběhla ochutnávka a zajímavý výklad pana sládka.

Poté, co jsme výšlapli na horní část pivovaru se zvonem, který má pivovar v názvu a v etiketě a pokochali sme se pohledem na okolí, exkurze skončila a my jsme se vydali zpět na terasu na ochutnání dalších piv a něčeho na zub. Na čepu měli ještě Original polotmavý ležák, který mě svou chutí až tak nezaujal, jako kamarády, byl na mě spíše hodně dosladka. Märzen 13 nám ale nechutnala vůbec. Měla zvláštní pachuť uzeného a vůni také. K jídlu sme si dali domácí klobásu z udírny, a ta byla chuťově skutečně exkluzivní, opravdu domácí.

Celkově kdybych měl hodnotit jen pivo, tak tento pivovar určitě nebudu řadit mezi TOP, ale ani jako provar. Prostředí se může zdát snobské, stejně jako některá klientela golfistů, ale za návštěvu to tu určitě stojí a když už, tak i s exkurzí. 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Sibeeria Craft Brewery Praha-Vysočany (únor 2023)

Hospodský pivovar U Sudu Jihlava (listopad 2021)